lundebrua

Lundebrua

Lunde brua ligger ca 5 km nord for Etna Familiecamping. Lunde brua er den lengste, selvbærendes, steinbru i Nord-Europa. Brua ble bygd fra 1827 til 1829 som en del av ’’Den Bergenske Kongeveien’’ mellom Oslo og Bergen. Under den andre verdenskrig prøvde de norske tropper å sprenge brua for å stoppe tyskerne. Det var (heldigvis) et mislykket forsøk, ellers hadde vi ikke hatt en så vakker bru i Etnedal. Lunde brua står på kommunevåpenet i Etnedal.

synnfjell

Synnfjell

I Nord Etnedal ligger Synnfjell. Her, oppe på fjellet, er det fantastisk natur hvor du kan gå tur, sykle eller ri på merkede stier. Det er også muligheter for å padle og fiske. Om vinteren er det mange kilometer med oppkjørte langrennsløyper og det er noen små slalåmbakker.image description

Madslangrudberget (Flaggfjell 473 moh)

Topptur fra campingen tar ca. 2 til 2,5 timer hele runden Stigning 250 meter opp fra campingen På fjellet Madslangrud, ved Rv 33, finner du det eldste flaggfjellet i Valdres. Flagget ble malt (1897) på fjellet, fordi det var et dobbelt bryllup i Øystuen i Sør-Etnedal. Ideen kom fra en engelsk ”Lady”.


turapp.no/valdres

Lenke til side

valdres.no

Lenke til side

beitostolen.com

Lenke til side

beitohuskytours.com

Lenke til side

fjellrittet.no

Lenke til side

valdresbanen.no

Lenke til side

valdresalpin.com

Lenke til side

acsi.nl

Lenke til side

nafcamp.no

Lenke til side

rondjescandinavie.nl

Lenke til side

norsk.nl

Lenke til side

yr.no

Lenke til side

nationaalpark

Langsua Nasjonalpark

Langsua Nasjonalpark er en nasjonalpark som ligger i et skog- og lavfjellslandskap nord for Lenningen. Parken ble opprettet den 11. mars 2011 og den dekker et område på 537,1 km².
Området er internasjonalt viktig for planten skjeggklokke, og den sjeldne planten finnmarksstarr har hovedutbredelsen sin i Norge i Langsua. Parken er også hjem for rødlistede fuglearter som myrhauk, fjellmyrløper og dobbeltbekkasin. Alle de fire store rovpattedyrene besøker området, men bare gaupe har fast tilhold.


nationaalpark

Møllerstufossen

Helleristningene ved Møllerstufossen, er et helleristningsfelt ved Nordsinni i Nordre Land kommune i Oppland. Disse ble oppdaget i 1961 på et svaberg ved Etna(elv). Dette er et felt med veideristninger fra steinalderen. Feltet dekker rundt 20 m², og består av totalt 14 figurer, hvorav noen er usikre. Av disse viser 11 figurer avbildninger av klovdyr, mest sannsynlig elg, en bever og et ubestemmelig pelsdyr. Den største av figurene er omtrent 90 cm lang og er usedvanlig dypt og tydelig hugget. Den forestiller en elgokse med stort gevir. De øvrige elgene er hunndyr.

etna

Etna

Elven Etna har sin utspring i Øystre Slidre og renner gjennom Nord Aurdal og Etnedal, fra nord til sør. De fleste aktiviteter foregår nede i dalen. Elven er kjent for sin gode fiske- og kajakkforhold, spesielt om våren når vannstanden i elven er høg.nationaalpark

Espelifjellet (970 moh)

Barnevennlig topptur med fin utsikt over Etnedal. Passer for de aller minste - fra 2-3 år. Turen tar kun 30 minutter. Stigning: ca. 30 meter.

nationaalpark

Aurdal Alpinsenter

Det nærmeste stedet hvor du kan kjøre slalåm og snøbrett er Aurdal Alpinsenter, som ligger i Nord-Aurdal, ca 25 km fra Etna Familiecamping.

juvfossen

Juvfossen

Juvfossen er den største foss i Etnedal. Fossen ligger nord for Flatøydegård og ble i gamle dager brukt for å frakte tømmer.


Copyright 2023   |   Webdesign by    www.truedezign.nl |